Lavazza i el seu compromís amb el planeta: cafè de “Deforestació Zero” a Etiòpia

Lavazza i el seu compromís amb el planeta: cafè de “Deforestació Zero” a Etiòpia

Lavazza Group, mantenint el seu compromís amb el planeta, inicia grans projectes de reforestació, un dels problemes mediambientals més notoris, a través de la Fundació a Etiòpia i Perú.

Coincidint amb el Dia de la Terra, una de les principals empreses productores de cafè, referent també al món del vending, ha presentat alguna de les iniciatives que està duent a terme en matèria de medi ambient. Concretament, s’han centrat en la reforestació, que sens dubte necessita l’acció global i urgent de totes les parts implicades; i encara més d’aquelles el producte de les quals ve directament de la terra, com és el cafè.

Així mateix, la Fundació Lavazza brinda suport i finança, juntament amb organitzacions públiques i privades, 24 projectes a 17 països de 3 continents, a favor de més de 97.000 cafeters. Anant més lluny, en els darrers anys podem veure un augment d’aquests esforços mitjançant altres iniciatives relacionades amb la reforestació. En aquest sentit, la fundació està en estreta col·laboració amb organitzacions no governamentals així com institucions reconegudes internacionalment.

Lavazza està activa amb iniciatives agrícoles a Etiòpia i Perú, i amb projectes de sostenibilitat a Cuba, Colòmbia, República Dominicana i Haití, on aquest problema també fa empremta. Mitjançant aquest tipus de plans, la Fundació Lavazza ha aconseguit plantar més de 15 milions de cafetals en els darrers cinc anys.

Si ens traslladem a Etiòpia, el major productor de cafè africà, la companyia està emparant un projecte de 3 anys que va llançar el 2019 per revifar la producció de cafè de “desforestació zero” a la Reserva de la Biosfera Yayu de la UNESCO, a la regió d’Oromia. El pla s’està implementant en col·laboració amb la Fundació Hanns R. Neumann i la iniciativa internacional sobre el clima del Ministeri de Medi Ambient alemany.

Lobjectiu? Desenvolupar i fomentar un model de cultiu de cafè a terrasses per ajudar a millorar la situació socioeconòmica de 3.000 famílies caficultores; alhora que es posa fre a l’avenç de la desforestació i contribueix a la protecció dels boscos i la restauració del paisatge forestal. Per a això, el 2018 es van plantar un total de 29.000 arbustos.

Des de Lavazza ens traslladen que aquests cultius de cafè són a prop de les cases, a les àrees de transició entre les zones urbanitzades i el bosc, i desemboquen a la plantació d’arbres fruiters per poder crear l’ombra requerida pels arbustos de cafè. “D’aquesta manera, els agricultors no només tindran terres aptes per al cultiu del cafè, sinó que també es convertiran en productors altres fruites, cosa que augmentarà els seus ingressos”, expressen des de Lavazza.

A curt termini, el propòsit és capacitar a més de 2.000 productors de cafè perquè coneguin pràctiques agrícoles que assegurin una capacitat de recuperació més gran davant el canvi climàtic.

Comparteix aquesta publicació:

admin